Friday, 2 November 2012

Envoy calls on Kenyans to register for elections

CATHERINE W GICHUKI

DOHA KENIAANSE ambassadeur in Qatar hij Galma Mukhe Boru heeft aangespoord Keniaanse bewoners in Qatar te registreren om deel te nemen in het land algemene verkiezingen gepland voor 4 maart 2013.

De Keniaanse ambassade zal coördineren met de onafhankelijke electorale en grenzen Commissie (IIEBC) van Kenia te bereiden de stemming materialen om ervoor te zorgen Kenianen in Qatar kunnen stemmen op de verkiezingsdag.

Stemming oefening volgend jaar zullen de eerste algemene verkiezingen gehouden onder de nieuwe grondwet, die werd aangenomen tijdens het referendum van 2010.

Spreken tot Qatar Tribune op donderdag, verzocht de ambassadeur Kenianen te registreren bij de ambassade om te garanderen dat geen in aanmerking komende Keniaanse werd weggelaten en een vlotte stemproces vergemakkelijken.

Hoewel hij gaf niet de deadline voor de inschrijving, zei hij dat de landgenoten spoedigst moeten registreren.

De ambassadeur zei dat degenen die van plan om te registreren Kenianen met Keniaanse paspoorten dienen. Hij zei dat de burgers ook kunnen registreren door het invullen van hun gegevens in een formulier beschikbaar op de website van de ambassade en e-mailen naar information@kenyaembassydoha.

com "er zijn ongeveer 4.000 Kenianen in Qatar. Wij dringen er bij hen te komen om hun rechten tijdens de verkiezingen te kunnen registreren,"zei de ambassadeur.

De Voorzitter, county senatoren, county presidenten, leden van Parlement, civic wijken en vrouwen county vertegenwoordigers zal worden gekozen op de gelegenheid.

De ambassadeur toegevoegd dat dit was de eerste keer in de geschiedenis van Kenia dat Kenianen in Diaspora aan het verkiezingsproces deelnemen zou.

"De Keniaanse grondwet die is aangenomen in augustus 2010 heeft een bepaling waarmee Kenianen in Diaspora om te stemmen voor de eerste keer," zei hij.

No comments:

Post a comment