IAAF hopen lof op QAF voor zichtbaarheid van Atletiek

TRIBUNE NIEUWSNETWERK

DOHA I N T E R N A T I O N A L vereniging van atletiek federaties voorzitter Lamine Diack geprezen van Qatar constante inspanningen om te verhogen het profiel van de atletiek.

Slechts een dag voordat de Diamond League opener in Doha op donderdag, deel de belangrijkste IAAF aan een traditionele persconferentie, samen met de IAAF adjunct-secretaris - generaal Nick Davies, Qatar Atletiek Federatie Voorzitter Dahlan Jumaan al Hamad en zijn adjunct Mohammed al Kuwari.

Op vrijdag om de Qatar Sports Club Stadium zal een grote sterrenstelsel van de sterren – 10 Olympische en 14 wereldkampioenen-kick-start hun concurrerende voorbereidingen voorafgaand aan de World Championship, worden gehouden in Moskou in augustus dit jaar.

Diack, terwijl de uitbreiding van een warm welkom voor de atleten en de internationale media, benadrukt dat de meet het beste zou rang in de geschiedenis van de serie: "de Doha Diamond League 2013 zullen de beste competitie in de reeks geschiedenis. Het zal een nacht van grote entertainment, met 10 Olympische en 14 wereldkampioenen, naast lokale sterren als Mutaz Essa Barshim.

Diack prees ook de enorme ervaring en visie van de linialen Qatar en Doha voldoen aan organisatoren voor het ophangen van een geweldige show tijdens het WK Indoor 2010 en bij de eerste manifestatie van elk van de drie voorgaande Diamond League seizoenen.

"De IAAF waardeert ten zeerste de aanhoudende belangstelling en enthousiasme voor onze sport aangetoond door de Emir van Qatar en de kroonprins, die voorzitter van het Olympisch Comité van Qatar.

"De Diamond League heeft zich gevestigd in slechts drie jaar met wereldwijd fans basis. Uitbreiding op de Europa-gebaseerde Golden League, nu bereikt een wereldwijd publiek van TV groter dan om het even wat dat we ooit gedroomd voor de Golden League.

"In 2012, de Diamond League werd uitgezonden door 98 TV-stations en werd bekeken door 223 miljoen fans in 132 landen. Moskou gastheer van de IAAF World Championships, die het succes van de Olympische spelen van 2012 in Londen bevestigen zou.

"Onze visie vanaf het allereerste begin was het creëren van een nieuwe, spannende product voor de bovenlaag van de sport invitational circuit, en dat is bereikt," gesloten Diack, toe te voegen "We hebben nu een zeer aantrekkelijke actief, een waardig van onze directe investeringen." QAF chief Dahlan heet ook alle deelnemers en atleten aan de gebeurtenis. Hij benadrukt hoe de continue verbetering van Doha de gebeurtenis gaat verder dan alleen de lat onder atletiek evenementen, de stad en Qatar instellen als geloofwaardig gastheer voor de meest prestigieuze sportevenementen in de wereld.

"Ons doel is om voortdurend te verbeteren en de normen hoger en hoger.

Zoveel wereld klasse atleten uit te nodigen en de beste mogelijke niveau van dienstverlening en voorzieningen voor atleten, ambtenaren, media en toeschouwers, zowel lokale als internationale, wij streven ernaar om de beste evenement mogelijk te hebben.

"Niets van dit zou mogelijk zijn geweest zonder de steun en verzorging van de Emir Zijne Hoogheid Sheikh Hamad bin Khalifa al Thani en de erfgenaam van de Zijne Hoogheid Sheikh Tamim bin Hamad al Thani." Met de selectie van de gastheer van het WK 2019 vervaldatum in 2014, de baas QAF bevestigd dat er een duidelijke wens om een bod voor het is. Zeker, we zullen proberen voor de 2019 en daarbuiten. Als een Federatie hebben we de wens om de gastheren van de IAAF World Championships. Natuurlijk, we hebben te winnen de goedkeuring van het hoofd van de staat maar ik kan u verzekeren dat we hebben de wens om te gaan voor het opnieuw." Dahlan is hoopvol dat Blake, die het gemist dit jaar 100m in Doha als gevolg van letsel, zou proberen om te komen en race hier.

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter