Mowasalat launches first CNG taxi

SANTHOSH CHANDRAN

DOHA het openbaar vervoerbedrijf Mowasalat lanceerde de eerste taxi waarop gecomprimeerd aardgas (CNG) in Doha op dinsdag. De nieuwe technologie gebruik van CNG voor brandstof taxi's werd ontwikkeld als onderdeel van de Volkswagen nieuw initiatief genaamd 'Think Blue' met de ondersteunende technologie geboden door Q Auto-de dealer van Volkswagen en Audi.

Sprekend op een persconferentie Mowasalat directeur van Taxi en Limousine operatie Ali Abdulla Bahzad zei dat de directe inspuiting turbo motor voor aardgas aandrijfsysteem kooldioxide-uitstoot door maximaal 23 procent in vergelijking met soortgelijke benzine modellen verminderen zal.

Bovendien, CNG auto's zal worden geschilderd in het groen en versierd met afbeeldingen van groene bladeren en witte bloemen, waardoor de auto's en de wegen van de stad waar ze zou worden varen een afbeelding eco-vriendelijke Bahzad toegevoegd.

"De taxi geïntroduceerd als een experiment zal grote schaal opereren in Doha in de toekomst volgens het ontwikkelingsprogramma van de infrastructuur van het land.

Mowasalat zal geleidelijk aan conventionele voertuigen converteren naar milieu vriendelijke voertuigen door het overschakelen van conventionele brandstoffen naar alternatieve energiebronnen"zei Bahzad.

In een persbericht verklaarde Opmerking verstrekt aan media Mowasalat Voorzitter Jassem Saif al Sulaiti dat de lancering van CNG taxi in overeenstemming met de nationale strategie was ter bevordering van aardgas in de vervoerssector.

Al Sulaiti zei: "Mowasalat is trots om de eerste CNG-auto in het land.

Bovendien, wij ook van plan te bedienen 70 CNG bussen dit jaar naast de bestaande bussen uitgevoerd onder proefproject in combinatie met Qatar Petroleum", al Sulaiti zei.

De engine beschikt over zowel een compressor en turbocompressor operationele sequentieel te bieden relatief hogere vermogens van een geringe capaciteit motor. Het meer brandstof economie en lage emissie voertuig heeft een topsnelheid van 210 kmph en in staat te versnellen van 0 km naar 100 kmph in 9.7 seconden.

In normale omstandigheden verbruikt het voertuig 5.2 kg van aardgas elke 100 km.

Andere hoogwaardigheidsbekleders die aanwezig waren op de persconferentie waren Business Development Manager van Volkswagen Brett Subritzky, Antonio Leal, generaal en Marketing Manager en General Manager van Q Auto Kevin Hughes.

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter