Qatar eyes stake in British Airways parent

REUTERS

LONDEN

QATAR heeft benaderd International Airlines Group, de eigenaar van British Airways en Iberia, met een informele aanbod tot de grootste aandeelhouder van het bedrijf door het kopen van de 12 procent van de aandelen gehouden door de km2 genationaliseerde geldschieter Bankia, de Financial Times gemeld.

Qatar had IAG om te vragen dat of het bedrijf zou het toejuichen als aandeelhouder, de FT zei citeren twee mensen vertrouwd met de kwestie benaderd.

De dagelijkse financiƫle genoemd een van die mensen als het zeggen de eerste benadering was die vorig jaar, hoewel het was niet duidelijk welke Qatari eenheid zou kopen de brandstapel Bankia.

Een derde persoon bekend met de zaak vertelde de krant dat IAG ongeveer drie maanden geleden de Bankia van het belang van Qatar heeft gesteld.

"Dit is een probleem voor Bankia en we gaan niet om verder commentaar te leveren," vertelde een woordvoerster IAG Reuters.

Bankia kon niet onmiddellijk bereikt voor commentaar door Reuters. Het was gedaald om commentaar tot de FT, zeggen zij de best mogelijke prijs voor haar niet-essentiƫle activa.

Eerder dit jaar, Bankia - de grootste mislukte bank in de geschiedenis van Spanje - ingehuurd om te helpen met het verkopen van zijn participaties in bedrijven met inbegrip van macht groep Iberdrola en verzekeraar Mapfre, aangezien de bank de hoofdstad herbouwt Rothschild.

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter