Sewage leak a serious health hazard for Al Sailiya residents

TRIBUNE NIEUWSNETWERK

DOHA mensen die woonachtig zijn in Barwa en Almarad residentiële wijken Al Sailiya gebied worden geconfronteerd met een bedreiging van ernstige gezondheidsproblemen van de vloed van afvalwater uit de nabijgelegen afvalwaterbehandeling rond hun huizen lekken. De sanitaire voorzieningen plant gelegen in het westen van dit gebied krijgt afvalwater in enorme hoeveelheden die hoger zijn dan de faciliteit capaciteit die leidt tot lekkage.

De poelen van vuil water geworden broedplaatsen voor muggen en andere gevaarlijke insecten maken ongerustheid van uitbraak van ziekten. Het eerste ding om te staken een bezoeker naar het gebied is het gezicht van grote pools van vuil water uit de zuiveringsinstallatie alsmede de misselijkmakende stank die de lucht van het gebied vult lekken.

Het uiterlijk van het gebied is ook steeds vervormd met de groei van wilde ongewenste planten die ook als schuilplaats voor insecten en knaagdieren dienen.

Barwa en Almarad Villas in Al Sailiya zijn de twee huisvesting complexen dichtst bij deze moerassen, slechts 500 meter.

Sommige bewoners klagen dat de zwembaden van vuil water niet alleen een gevaar voor de gezondheid, maar ook een permanente irriterend zijn vanwege de slechte geur die afkomstig zijn van hen.

"Kinderen, met name zuigelingen, zijn een hoog risico van dalende zieken van ademhaling in een geur gevulde lucht," zij aver.

De bewoners vrezen ook dat met deze zwembaden van water steeds groter en groter, de bevolking van insecten en knaagdieren ook spruitstuk verhogen het risico voor de gezondheid van de bewoners in het gebied zou kunnen groeien.

Er zijn meer dan 20.000 mensen wonen in Almarad gebied en ongeveer 8.000 in Barwa Al Sailiya. Het aantal door het probleem getroffen bevolking is significant genoeg om de betrokken autoriteiten kennis nemen en een onmiddellijke oplossing vinden de bewoners wijzen. "Bovendien, de schending van de milieu-regels en normen door de afvalwaterbehandeling was een reden tot bezorgdheid," ze klagen en doe een beroep op het ministerie van milieu om te interveniëren in de zaak en hun lijden verlichten en opslaan van het risico van ziekten.

De bewoners hebben ondertussen drong er bij de autoriteiten strikt normen voor gezondheid en veiligheid van toepassing op de werking van afvalwater verwerkingsinstallaties en zorgen voor bescherming van het publiek.

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter