Unicef, QC pact to boost disaster relief

QNA

DOHA de Verenigde Naties Children's Fund (Unicef) en Qatar liefdadigheid, hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) samenwerking te versterken en humanitaire respons op rampen ondertekend.

Het MoU werd ondertekend door Unicef regionaal directeur voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika regio Maria Calivis en Qatar liefdadigheid CEO Yousef bin Ahmed al Kuwari.

Kader van de overeenkomst zal Unicef en Qatar liefdadigheid gezamenlijke missies in verschillende landen, gericht op versterking van de humanitaire respons ten behoeve van kinderen en vrouwen.

Calivis prees de rol van Qatar, en met name Qatar liefdadigheid, op het gebied van jeugd en humanitaire hulp, via lokale en internationale initiatieven die gericht zijn op waarborging van de rechten van kinderen over de hele wereld en de kans op overleving, ontwikkeling, bescherming te verbeteren.

Onder verwijzing naar eerdere gelegenheden van samenwerking tussen Qatar liefdadigheid en Unicef, met name de gezamenlijke projecten in Somaliƫ, benadrukte zij dat deze ervaringen de basis voor de werkzaamheden van de twee instellingen zullen.

Ze zei: "dit partnerschap is een voorbeeld van de integratie van de VN-agentschappen en NGO's werken op het gebied van humanitaire noodhulp en ontwikkeling."

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter