Kumbh toll reaches 37

PTI NEW DELHI FRANTIC familieleden lastiggevallen ambtenaren op maandag die informatie zoeken over slachtoffers van zondag stampede die heeft beweerd 37 woont zelfs als de spoorwegen had een harde tijd omgaan met de rush van drie crore Kumbh toegewijden verdringt de stad. Waren er chaotische schermen bij het treinstation en de lokale ziekenhuizen in Allahabad behandelen de 39 gewond in de tragedie met familieleden van pijler te plaatsen om informatie over hun dichtbijgelegen en beste degenen te krijgen.

GMO Allahabad Dr Prabhakar zei 15 die meer mensen zijn omgekomen tijdens de behandeling, de tol dood tot en met 37.

De slachtoffers zijn 26 vrouwen, tien mannen en een kind.

Organen van 20 van de overledene zijn geïdentificeerd.

Morele verantwoordelijkheid voor de stampede UP kabinet minister Muhammad Azam Khan nam ontslag als de verantwoordelijk voor Kumbh Mela.

"Al het incident plaatsvond buiten de bedrijfsruimten Kumbh Mela, ik morele verantwoordelijkheid op zich nemen en treedt af als de verantwoordelijk voor de Kumbh. Ik ben mijn ontslag verzenden naar eerste minister Akhilesh Yadav", zei Khan in Lucknow.

De stampede vond plaats op 7 pm op zondag in platformen 5 en 6 van Allahabad treinstation waar duizenden passagiers, meestal Mahakumbh toegewijden terugkeren na het nemen van de Heilige duik op de Sangam ter gelegenheid van Mauni Amavasya, aan boord van een trein had verzameld.

Ondertussen, Minister van spoorwegen van India Pawan Kumar Bansal op maandag een high-level onderzoek naar de stampede besteld, aangekondigd schadeloosstelling van de slachtoffers en de tragedie te wijten aan tardy beheersen van mensenmassa's door de lokale administratie.

"Een onderzoekscommissie van drie leden, onder leiding van extra lid (verkeer) van Railway Board Devi Prasad Pandey, is opgericht om de oorzaken die kunnen hebben geleid tot de tragedie sonde," vertelde hij een drukke persconferentie in New Delhi. "Een compensatie van een Rs lakh elk zal worden gegeven aan de familieleden van de overledene, Rs 50.000 elk voor mensen met ernstige verwondingen en Rs 25.000, elk die met lichte verwondingen," zei de minister. "Al degenen die afkomstig zijn uit verre plaatsen en wil hun gewonden familieleden terug naar hun huizen zullen worden verstrekt gratis AC 2 tier tickets," zei Bansal.

U beantwoordt aan een query, zei hij "eerste gezicht, de stampede lijkt te zijn een gevolg van mensen die het station zowel via de kant van de stad, evenals de civiele lijnen kant." 'Dit was in strijd met het plan dat de spoorwegen had gemaakt in overleg met het plaatselijke bestuur volgens welke menigten moest worden gericht alleen door middel van de kant van de stad en de civiele lijnen kant moest in het geval van noodgevallen toegankelijk worden gemaakt,' zei Bansal.

"Mensen moet zich realiseren dat de spoorwegen is niet de bedoeling voor het beheren van menigten. Haar taak is om mensen naar hun bestemming veerboot,"zei hij. "Die verondersteld om te zorgen voor de menigte beheer kan niet doen en de tragedie plaatsgevonden," zei Bansal. Puntige vragen of hij was te beschuldigen van de stampede op de Kumbh Mela beheer en, bij implicatie, de regering UP zei hij "Ik ben niet gekomen hier handel kosten.Ik heb niet kom hier aan politiek doen,"zei hij.

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter