' EEN EVOLUTIE? NEE, EEN REVOLUTIE '

TRIBUNE NIEUWSNETWERK

DOHA IN ontwikkeling zijn ongekende Dual-Wing mechanisme, de vervaardiging Jaeger-LeCoultre niet alleen legde de hoeksteen van een nieuwe collectie met de naam Duomètre, maar ook een geheel nieuw hoofdstuk toegevoegd aan horloge maken geschiedenis.

Niet zo lang geleden impliciet een traditionele horloge beweging met de missie van het rijden een extra complicatie naast de tijd indicaties te belasten het risico van operationele juistheid ervan in gevaar brengen. De rijkdom van vindingrijkheid ingezet door de mooiste horlogemakers kon niet tegengaan van fysische wetten of micromechanische grenzen te overwinnen.

Niettemin, de bewegingen die ze maken erin werden geacht bevredigend afhankelijk van of de nadruk lag op de technische prestaties, precisie of esthetiek, maar moest een keuze worden gemaakt tussen de ene of de andere van deze drie parameters.

Een complicatie horloge verenigen van deze drie ingrediënten bezit bleek een utopische wens.

En klik vervolgens op een dag in de ateliers van de vervaardiging Jaeger - LeCoultre, de kern van de Vallée de Joux, Zwitserland, een idee ontstaan: wat gebeurt er als een waren om te beginnen met een lege pagina? Wat als, in plaats van verbetering van de bestaande technische oplossingen, een waren te beginnen vanaf nul? Wat als, in plaats van streven naar evoluties, een waren om te kiezen voor een revolutie? Deze redenering zou aanleiding geven tot het Dual - Wing concept, met twee afzonderlijke en onafhankelijke mechanismen gehuisvest in een enkel geval: een van hen die verantwoordelijk zijn voor het voeden van de indicaties van de tijd, en de andere voor het besturen van een extra functie.

Twee afzonderlijke en onafhankelijke mechanismen Verenigd in één geval? Als dat in feite al duurde, zou de Jaeger-LeCoultre horlogemakers "slechts" hebt gemaakt een meesterwerk van miniaturisatie.

Zij deden eigenlijk veel meer door de twee mechanismen te koppelen aan een enkele regulerende orgaan, teneinde chronometerworthy operationele nauwkeurigheid te garanderen.

Dus ja, de Dual-Wing concept dat het uitgangspunt voor de Duomètre collectie was is inderdaad een revolutie, omdat het biedt nu de mogelijkheid van bezit van een horloge nauwkeurigheid te verzoenen met ongekende horological complexiteit.

Terwijl het principe een horloge kenner droom was, moesten de theorie nog steeds worden vertaald in concrete realiteit. De eerste uitdaging van het Dual-Wing concept was voor het aandrijven van een chronograaf, en de geboorte van de nieuwe Duomètre à Chronographe vertegenwoordigde een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar 2007 horloge te maken.

Toen kwam de beurt van de kalender, een veel gewilde complicatie, om te profiteren van de Dual-Wing concept: 2010 zag de uitgave van de Duomètre à Quantième Lunaire.

2012 brengt de invoering van het Duomètre à Sphérotourbillon.

Een nieuwe revolutie in de kunst van horological precisie...

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter